1 april 2012
12:30

Lohärads IF

Referat: Riala GoIF P98 - Lohärads IF

Även idag var det lite kyligt innan matchen, och tyvärr började det blåsa under matchen.

Riala började matchen bäst, de skapade mera än oss. Vi jämnade ut efter en stund. Vi var lite passiva när Riala spelade fysiskt. Men vi tuffade till oss efter ett tag. Kamp om bollen skall det vara, hårt och schysst. Deras målvakt (Simon) var mycket duktig (under hela matchen). Han ägde sitt straffområde, och var allert på att rusa ut och ta våra långa bollar. Helt orädd när han tog bollarna framför fötterna på våra killar.

Hela Riala har lyft sig sista året. Det var jätte kul att se. Fortsätt kämpa så.

I halvlek stod det 0-0. Vi hade i alla fall kommit in i matchen mer och mer. 1:a halvleks behållning var när Ted och Claudio hade ett grymt samarbete på höger sidan. Ted följde med i anfallet så som vi vill att en ytterback skall göra.

Vi gjorde ledningsmålet efter ett mycket bra uppspel. Johan startade allt genom att passa till Gottis ut på höger kanten, Hampus fick den i djupet och trocklade lite, innan han kunde passa snett inåt till Berga som sköt. Kanon snyggt från början till slut. Där fick alla tre assist :)

1-1 gjorde Riala efter en försvars tabbe av oss, det kändes sådär. Men kanske rättvist ändå. Men i 2:a halvlek så spelade vi bättre och bättre. Men vi har ofta lite panik känns det som, vi måste vårda bollen bättre. Vi måste lära oss att använda kanterna, det blir väldigt centralt spelet.

Vårt 2:a mål gjordes av Max, efter en underbar passning mellan backarna i djupet av Ralle. Max kom fri och satte den med högern.

Vi höll resultatet resten av tiden. Dessa fysiska matcher är nyttiga för oss, vi måste lära oss att ta smällar. Det var riktigt kul att se Enrique, han tar för sig, han är inte orädd.

Vi tackar Riala för dagens match, vi tackar även domaren Morgan.